logotype

En ”jobbig” mässa – som gav resultat

IMG 0240I början av mars arrangerades mässan Mötesplats 2017 på Estrad Alingsås. På plats med egen monter fanns som vanligt SteelTech –med förhoppningar om att hitta nya förmågor till i huvudsak produktionen.

Mötesplats 2017 är en jobb- och utbildningsmässa med fokus på rekrytering, utbildning och företagande. Mässan har som ambition att skapa en mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande inom många olika branscher och kompetensnivåer. Mässan vänder sig till arbetsgivare som nu eller i framtiden kan ha behov av att rekrytera medarbetare men även till reguljära utbildningssamordnare inom olika yrkesutbildningar.

Mässans målgrupp är arbetssökande inom alla yrkeskategorier, studerande på gymnasier och högskolor samt de som har ett jobb men funderar på nästa steg i karriären.

– Vi brukar vara med på denna årligen återkommande mässa, säger Thomas Lavstrand, ekonomi- och personalchef på SteelTech.

– Dels ser vi det som en självklarhet att som stor arbetsgivare i kommunen ta ett samhällsansvar, dels att visa upp oss och öka kännedomen om oss som företag. Vi vill vara ett aktivt företag och har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen, SFI och Företagsslussen.

Enligt Thomas har mässan genom åren genererat en hel del anställningar via praktikplatser som på sikt övergått till tillsvidareanställningar.

Även i år blev det några intressanta möten, säger produktionschefen Tomas Magnusson som var SteelTechs man på plats på mässan.

– Ja, faktiskt. Vi har redan två personer som vi ska följa upp med intervjuer för att undersöka om det kan leda vidare till en anställning. Och det kan nog bli fler vad det lider, säger en nöjd produktionschef.