logotype

Det händer på SteelTech…

Här kan du ta del av det senaste om och kring oss på SteelTech. Tveka inte att ta kontakt med oss om du har några tips, frågor eller funderingar. Rätt kontaktpersoner hittar du under rubriken Kontakt.

18666666-c482-462e-a7c8-4d08bf56e43cFör Steeltechär hälsan hos våra anställda och våra leveranser till dig som kund av högsta prioritet. För att säkerställa servicenivån har vi genomfört flera åtgärder. Alla tjänstemän jobbar hemifrån och medarbetare i produktionen har utspridd arbetstid för att minimera antalet kontakter och risken för smitta.

700 meter rostfri syrafast plåt med laserskurna detaljer! 

e45Det är Steeltechs bidrag för att försköna trafikmiljön i centrala Göteborg. Uppdraget ingår i projektet E45, Lilla Bommen-Marieholm som beställts av Trafikverket och förverkligas av Peab. 

 B2A1878Sedan flytten till den nya anläggningen på Bultgatan i augusti förra året har vi utökat vår personalstyrka med tio nya medarbetare inom en rad olika områden. Den nya anläggningen har gjort det möjligt för oss att öka vår expansionstakt och hitta nya kunder och affärer.

Dronarbild-fasadSteelTech är en komplett underleverantör av hela, färdigmonterade och leveransklara lösningar åt våra kunder. Vi är också en av Europas ledande underleverantörer och specialister på rostfria produkter och logistik för storkök och livsmedelsindustri.

Dronarbild-fasadVill du arbeta på ett internationellt bolag med fokus på produktutveckling, hög teknisk utrustningsgrad och ett gott rykte? Ta chansen och sök dig till en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. 

Dronarbild-fasadGillar du tanken på att få vara spindeln i nätet som få ansvara för vår kunds projekt från start till slut? Vill du arbeta på ett internationellt bolag med fokus på produktutveckling, hög teknisk utrustningsgrad och ett gott rykte? Ta chansen och sök dig till en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

78bc395b-8494-4e99-a410-4afaea5b0475Marknaden och vår primära målgrupp – storkök och livsmedelsindustrin – ställer allt högre krav på minskad resursförbrukning vad gäller el, vatten, diskmedel, tryckluft med mera. Något även vi på Steeltech skall beto- na i allt högre grad framöver.

6f3227df-201a-4199-9731-6957f3ed28c6Steeltech har uppgraderat sin sexaxlade laserrobot från ett 2- till 6-kilowatts laserag- gregat, vilket skapar helt nya möjligheter. Med det nya laseraggregatet på plats kan vi numera erbjuda svetsning av såväl er som tjockare material.

18666666-c482-462e-a7c8-4d08bf56e43cMed start 1 april flyttade vi avdelningsvis frånvår gamla anläggning på Lärkvägen till den nya på Bultgatan på Sävelunds Industriområ- de strax utanför Alingsås centrum.

IMG 20180320 150850Så har då första leveransen från vår nya anläggning på Bultgatan ägt rum.

blastI rollen som konstruktör har du en nyckelroll i bolaget då du utvecklar och förbättrar Steeltechs produkter.

steeltech AKAlingsås Tidning gav Steeltech nästan en helsida i sin senaste bilaga Vår Industri som utkom i vecka 11. I en intervju med Patrik Strandberg lades fokus på den stundande flytten till nya lokaler senare i vår.

Steeltech ATDet kunde man läsa om i Alingsås Kuriren i vecka 10. Artikeln handlar om Steeltechs noggrannhet när det gäller att rekrytera då de allt som oftast tar hjälp av ett rekryteringsföretag.

 

9027fdea-330a-4508-9877-fc639540e050-originalI fredags togs ett första spadtag för det som ska bli Steeltechs nya lokaler på Sävelund – till sommaren ska byggprojektet vara klart.

 

 

Manrox2Steeltech i Alingsås AB förvärvade den 6 april verksamhetsområdena kylservice och ismaskiner av Mannrox Kyl och Elmekanik AB. Tillträde skedde den 2 maj.

flyttI juni 2018 flyttar SteelTech till nya skräddarsydda lokaler på Sävelunds industriområde i Alingsås. Nyligen tecknades ett avtal med Castellum om att utveckla fastigheten Bultgatan 1.

interpackBesök oss på Interpack 2017 i Düsseldorf från den 4:e till den 10:e Maj 2017.

IMG 0240

I början av mars arrangerades mässan Mötesplats 2017 på Estrad Alingsås. På plats med egen monter fanns som vanligt SteelTech –med förhoppningar om att hitta nya förmågor till i huvudsak produktionen.

OfficiellPARTNER2017Från och med säsongen 2017 är SteelTech klubbpartner med IFK Göteborg. Syftet med partnerskapet är naturligtvis i första hand att göra en social insats men också att bygga lokala relationer och med det bredda vår kundbas i Göteborgsregionen.

image001Som ett led i vårt arbete att förenkla för våra kunder lanserar vi nu dokumentationsdatabasen SteelDoc. Har ni fått en produkt levererad från SteelTech? All unik dokumentation för din anläggning eller artikel finns färdig att hämta i SteelDoc med inloggning via vår hemsida www.steeltech.se

TackcertifikatGenom att donera pengar till hjälporganisationen Giving People bidrar SteelTech till att motverka barnfattigdomen i Sverige.

 MG 6799Nyligen erhöll representanter för SteelTech i Alingsås AB sin certifiering gällande standard SS-EN ISO 9001:2015, ledningssystem för kvalitet.

Om tjänsten

 MG 0134Du kommer att arbeta med service, underhåll, installationsarbete, felsökning och reparation av all form av utrustning inom storkök och livsmedelsindustri. 

SteelTech söker en ny medarbetare – en robotoperatör till vår lasersvets med placering i Alingsås. laser

Service NyhetUtöver det att vara en av Europas ledande specialister på rostfria produkter och logistik för storkök och livsmedelsindustri

På årets upplaga av GastroNord, som äger rum på Stockholmsmässan 26-29 april, kommer SteelTech att vara representerade tillsammans med iPinium och

 

 

Andreas Vårhall är anställd som Ingenjör (design engineer) med inriktning mot produkt utveckling och maskinteknik. Han har haft erfarenhet av att som konsult hjälpa

Mötesplatsen 2016 är en jobb- och utbildningsmässan som går i stapeln i Estrad Alingsås den 11 mars mellan klockan 11:00 och 16:00. Mässan arrangeras i samarbete med

 

 MG 7064Amir Jafari-Zand är nyutexaminerad Ingenjör (design engineer) med inriktning mot maskinteknik och sjöingenjör.

Steeltech service utökar sin kapacitet och anställer service tekniker Tobias Olausson Toft.


SteelTech hälsar Tobias välkommen.


  IMG 2598

 

 

 

Trumpf maskin ab välkomnar till Öppet hus i Alingsås den 8, 9 och 10 september under temat Boost Your Business. I samband med detta kommer det även att göras ett besök hos oss på Steeltech och ATC. Vi kommer att visa vår TruLaser Robot 5020 som är flexibiliteten personifierad och det kommer att hållas ett seminarium under rubriken Lasersvetsning inom tunnplåt. Avslutningsvis blir det en rundvandring i Steeltechs lokaler innan det vankas mingel och kaffe.

 

Läs mer om programmet här!

 

TRUMPF inbj digital 2015 NY-1

Patrik Strandberg
Patrik Strandberg har en gedigen erferenhet som teknisk säljare i olika branscher närmast från Foss Analytics där han jobbade med Analysinstrument mot livsmedelsindustrin i Sverige.

Patriks är anställd som Produktchef för disksystem samtidigt som han kommer att jobba med teknisk försäljning för vår legotillverkning. Patrik kommer att vara tillgänglig som en resurs för våra kunder i säljprocessen.

Kontakt: +46 (0)322-668951   -   +46 (0)708-888951   -   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


SteelTech hälsar Patrik välkommen.


  Patrik 1

 

 

Lise-Lott Karlsson

Försäljningsavdelningen utökar sin kapacitet och anställer Lise-Lott Karlsson
På marknadsavdelningen sker följande förändring: Li Nettelbrandt gå på föräldraledighet i Maj och ersätts av Lise-Lott Karlsson som redan nu är inne på deltid för att fasas in i rutinerna.
Lise-Lott handhar orderadministration, ordermottagning, leveranstider, leveransfrågor, exportlogistik


Lise-Lott har direktnummer +46 (0)322-668934

SteelTech hälsar Lise-Lott välkommen.

 

  Liselott

 

 

Maria Enström

På Ekonomiavdelningen har Maria Enström anställts som redovisningsekonom.

Maria kommer att arbeta med löpande redovisning, månadsbokslut, rapporter mm.

Maria har direktnummer +46 (0)322-668939

SteelTech hälsar Maria välkommen.

 

  Maria

 

 

Mötesplats 2015 är en jobb- och utbildningsmässan i Estrad Alingsås den 13 Mars i samarbete med Arbetsförmedlingen, Företagarna, Alingsås kommun samt Estrad.

Representanter från SteelTech kommer att vara närvarande.
Välkommen att besöka oss i vår monter.

 

 

After sales utökar sin kapacitet och anställer service tekniker Mikael Karlsson.

SteelTech hälsar Mikael välkommen.
  Mikael

 

 

After sales utökar sin kapacitet och anställer Helen Karlsson.
Helen handhar order administration, ordermottagning, leveranstider, leveransfrågor m.m.
Helen har direktnummer 0322-668922.

SteelTech hälsar Helen välkommen.
  Helen

 

 

 

SteelTech tecknar nu kontrakt med Mölndalsföretaget Alelion på lasersvetsning av battericeller till truckar. Kontraktet är på tre år och innebär en utökning av verksamheten, både inom montering och inom lasersvetsning.
 


 

 

 

SteelTech investerar i en TruLaser robot 5020 från Trumpf. Maskinen har en helautomatiserad robotcell och en laserskälla på 2 kW. Lasersvetsning är mycket vanlig inom fordonsindustrin, men är inte lika förekommande inom verkstadsindustrin. Möjligheterna att ta fram mer kostnadseffektiva lösningar för både nya och befintliga produkter är stora. Metoden är snabb och exakt, med många fördelar jämfört med TIG/MIG svetsning. Eftersom värmepåverkan är liten minimeras deformation och måttnoggrannheten ökar. Ingen eller liten efterbearbetning krävs.

Det här är intressant inte minst för våra legokunder. Jämfört med traditionell teknik ser vi kostnadsbesparingar på vissa detaljer med upp till 70%.


 

tanken

 

 

SteelTech ställer ut på Elmia mässan 2014 den 11-14 November.


Möt oss på Elmia subcontractor i monter D02:12. 

Subcontractor
 

 

 

På servicesidan har servicetekniker Börje Öberg anställs för att möta marknadens behov.

På marknadsavdelning har Li Nettelbrandt anställts som order administrator. Li handhar ordermottagning, leveranstider, leveransfrågor m.m.

SteelTech hälsar Börje och Li välkomna.
 
Börje Öberg Li Nettelbrandt

 

 

 

SteelTech ställer ut industridiskmaskiner på Interpackmässan i Düsseldorf den 8-14 maj i samarbete med Hildebrand Industry AG.

Välkommen att besöka Hildebrand Industry AG, monter i hall 02 / E16.

Hildebrand Industry
 

SteelTech investerar i ett nytt affärssystem, Monitor med komplett hantering av företaget från försäljning, produkthantering, ekonomi samt inköp.

Med affärssystem effektiviserar vi företaget med snabbare flöden och bättre kontroll på kostnaderna samt är rustade för framtida behov.

Övergången till det nya affärssystemet sker under våren.

 

SteelTech ställer ut på Stockholmsmässan den 6-9 Maj i samarbete med Electrolux.

Välkommen att besöka Electrolux monter A21:30

 

SteelTech ställer ut på jobb- och utbildningsmässan i Estrad Alingsås den 21 Mars.


Välkommen att besöka oss i vår monter. 

Utbyteskit omröraraxel Variomix 8990 kr inklusive arbete.

Utbyteskit omröraraxel Promix 9990 kr inklusive arbete.

Kampanjen varar 2013-09-30 till 2014-01-01kampanj1
 

SteelTech ställer ut på Elmia mässan 2013 den 12-15 November.


Möt oss på Elmia subcontractor i monter D02:12.Subcontractor
 

Uppdatering enligt Maskindirektivet, Ny styrsystemstandard

Vid årsskiftet 2011/2012 kom en ny styrsystemstandard. För att uppfylla denna har vi uppdaterat säkerhetsfunktioner på kokgrytor, banddiskar och transportsystem.Parställ 

SteelTech har tagit fram och presenterar en interaktiv företagspresentation.

För att läsa mer klicka på ikonen till höger

Icon 1